Opening Day

Opening Day
Posted on 09/03/2019

I’d like to welcome all of our students and families to the 2019-20 school year with HMS.  School starts Thursday at 8:30 am. Students are reminded to check Genesis tomorrow to confirm bus numbers and pick-up locations and times.  Not all students in grades 7-12 receive transportation if they reside along safe walking corridors within 2 miles of the school.  Keep in mind that there may be delays with transportation during the first few days of school as everyone settles into the new routines.  Your patience and understanding in this regard is appreciated.  Information on HMS parking lot regulations for drop-off and pick-up can also be found on our website.

Our schedule on the first day includes an extended 70 minute homeroom to provide for locker set-up and orientation to the school prior to the rotation of classes.  Students should charge their Chromebooks, if they picked them up in advance, and have them Thursday along with some basic supplies, but they don’t really need much on day one.  Students who were not able to pick up Chromebooks in advance will receive them in homeroom.

Lunch service the first few days can also be a bit hectic as students learn the layout of the cafeteria, lunch offerings, and make deposits to lunch accounts.  Packing a snack or lunch for the first two days of school is not a bad idea if you can.  If buying lunch, our menu for September will be posted on the district website under the food services tab and updated monthly throughout the year.

Lots more information will be shared with you over the next few days with regard to our school year ahead.  Please refer to our website and the HMS student/parent handbook online as they provide important links and guidance throughout the school year.  For now, enjoy these remaining summer nights, and I look forward to seeing the return of students bright and early Thursday morning.

Sincerely,

Joseph Trybulski, Ed.D., HMS Principal

 

Thursday, September 5, 2019 – HMS Opening Day Schedule

8:30 – 9:40       Extended Homeroom (1 hr 10 min) 

9:43 – 10:13     Period 1  (30 min)

10:16 – 10:46   Period 2  (30 min)

10:49 – 11:19   Period 3  (30 min)

11:22 – 12:02   Period 4  (40 min) - lunch period

12:05 – 12:45   Period 5  (40 min) - lunch period

12:48 – 1:28     Period 6  (40 min) - lunch period

1:31 – 2:01       Period 7  (30 min)

2:04 – 2:34       Period 8  (30 min)

2:37 – 3:06       Period 9  (29 min)

© 2016 Hillsborough Township Public Schools      Website by SchoolMessenger Presence. © 2019 West Corporation. All rights reserved.